Skip to content

Laatat kaikkiin kohteisiin.
Laattanäyttelystämme löydät varastomallien lisäksi laajan tilausvalikoiman erilaisia lattialaattoja, seinäkaakeleita ja mosaiikkeja nopealla toimituksella.
Kerro meille toiveesi, niin autamme löytämään kohteeseen sopivat laatat ja oheistarvikkeet, joiden avulla onnistut projektissa.

Huomioitavaa laatan valinnassa.
Keraaminen laatta on erinomainen valinta kovan rasituksen tiloihin esim. kylpyhuoneeseen, keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja eteiseen.
Yhä suuremmat laattakoot ovat yleistyneet viime vuosina. Isoimmat suurlaatat tekevät vielä tuloaan, mutta esim. 60×60 cm kokoisia lattialaattoja käytetään kasvavissa määrin kylpyhuoneiden ja vessojen laatoituksissa.

Erilaisia ladontatapoja hyödyntämällä voi tehdä näyttäviä tehosteseiniä esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai vaikka keittiön välitilaan. Vaakasuuntaan tehty laatoitus saa seinän näyttämään leveämmältä, kun taas pystyladonta tekee tilasta korkeamman näköisen.
Vaaleat laattasävyt luovat huoneeseen tilavamman vaikutelman verrattuna tummiin pintoihin. Laatan väristä poikkeava saumalaasti korostaa laatan kokoa ja muotoa. Yleensä saumaväri valitaan kuitenkin mahdollisimman lähelle laatan väriä, jolloin pinnasta tulee yhtenäisen ja rauhallisen näköinen.

Laattojen ominaisuuksissa on eroja.
Laattoja valitessa on hyvä tiedostaa myös niiden tekniset ominaisuudet. Seinäkaakeli soveltuu ainoastaan seinäpinnoille, mutta lattialaatalla voidaan laatoittaa lattioiden lisäksi myös seinäpinnat. Rektifioidut eli mittaansahatut laatat voidaan asentaa ohuella 2 mm saumaleveydellä laatan pinnan tasalle asti, jolloin sauma on huomaamattomampi ja helpompi pitää puhtaana. Rektifioitujen laattojen kanssa suositellaan aina käytettäväksi laatantasausjärjestelmää, joka helpottaa tasaisen pinnan tekemistä ilman pykältäviä reunoja.

Ulkotiloissa laatan on oltava pakkasenkestävä (vedenimukyky alle 1,5 %) ja käveltävillä pinnoilla riittävän karhea (suositus R11). Lattialaatan kitkaa kuvataan R-arvon lisäksi “paljaan jalan” ABC-arvolla, joka onkin tärkeämpi esim. pesutilojen lattialaatan valinnassa. Laatan värivaihtelu merkitään V-arvolla 1-4. Suuren värivaihtelun laatoista olisi hyvä nähdä kerralla useampi mallikappale, jotta saa oikeanlaisen kuvan vaihtelusta.

Lisää laattojen ominaisuuksista luettavissa alle linkatuista laattakuvastoista.

Ota yhteyttä

VOIT TUTUSTUA LAATTOJEN TILAUSVALIKOIMAAN MYYMÄLÄN LAATTANÄYTTELYSSÄ JA ALLA OLEVIEN KUVASTOJEN AVULLA: